Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Instagram ook voor jouw bedrijf?

Een aantal tips om te starten en jouw volgers te vergroten!

Instagram is het medium van deze tijd en blijft nog steeds groeien. Wat is het zo leuk en interessant aan dit medium? Nou, het is ontzettend overzichtelijk, open en leuk. Eigenlijk is instagram een enorme community van ontzettend inspirerende mensen.

De grootste doelgroep op dit sociale medium is de millennium (20-40 jaar). Deze groep is visueel en snel ingesteld. Daarom is dit de plek om visuele content te delen met jouw doelgroep, maar is dit ook voor jouw bedrijf van toepassing?

Verwacht je of weet je dat jouw doelgroep aanwezig is op Instagram? Dan is dit het medium om in te zetten voor jouw business. Maar hoe ga je nu beginnen? En hoe ga je het aantal volgers omhoog krijgen?

Hoe start je een tof Instagramaccount?

Er zijn mogelijkheden om volgers te kopen. Waarom moet je dat niet doen? Dat lees je hier! Hoe gaan we dat wel doen. We nemen je mee in een klein stappenplan om te starten met een tof Instagramaccount!

 1. Maak een businessaccount aan. Heb je al een account maar nog geen zakelijke? Dan kan je het account zo omzetten naar een zakelijke. Hoe, dat lees je hier!
 2. Als eerst moet je voor jouw Instagram de doelen omschrijven, wat wil je met Instagram behalen? Hiermee weet je wat je op Instagram gaat zetten.
 3. Vervolgens maak je een format van hoe het account eruit moet zien.
 4. Wees consistent in de posts die je plaatst. Komt er bijvoorbeeld altijd een logo in de afbeelding voor? Zorg dat deze altijd op dezelfde plek staat. Daarbij is het mooi wanneer de styling van de foto’s op elkaar aansluiten.

Trouwe volgerbasis creëren op Instagram!

We willen allemaal een trouwe volgersbasis. Maar hoe creëer je deze? We geven een aantal tips om het aantal volgers te vergroten.

 • Maak een bedrijfsprofiel (wanneer je deze nog niet hebt).
 • Ga interessante accounts volgen, je werknemers, partners, leveranciers etc.
 • Denk vanuit je doelgroep, wat vinden zij interessant? En zorg daarmee dat jouw profiel er netjes uitziet. Sommigen maken er zelfs een kunstwerk van. Past dat voor jouw doelgroep ook? Wees vooral creatief.
 • Zorg voor goede kwaliteit foto’s.
 • Instagram is een soort community met alleen een foto plaatsten wordt je bereik niet groter. Reageer daarom op relevante foto’s van anderen. Wanneer anderen op jou reageren, is het goed om daar een reactie goede reactie op te geven.
 • Ook is het goed om relevante accounts te gaan volgen en op hen te reageren. Let wel op. Wees oprecht. Ga niet zomaar een reactie plaatsten omdat het goed is.
 • Adverteren is ook een optie om jouw bereik te vergroten. Een klein bedrag heeft al een groot bereik.
 • Maak gebruik van hashtags waarmee je de doelgroep bereikt. Gebruik ze consistent en houd het simpel. Weet je niet wat je ermee moet?

Heb je Instagraminspiratie nodig? Neem dan een kijkje op mijn Pinterestaccount en laat je inspireren!

Zorg voor continuïteit en een mooi gestyled account. Daarbij is interactie het meest effectief ook voor Google 😉

Vragen over Instagram? Neem vrijblijvend contact op.