fbpx

Nieuw in de Creator studio

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ben je al bekend met de “creator studio”? Dan heb je misschien de notificatie gezien. Facebook rolt Instagram scheduling uit! Binnen de creator studio kan je straks jouw Instagram post inplannen. Hoe handig?

Instagram inplannen

Het was vaak lastig om de Instagram berichten goed in te plannen. Ik gebruik voor Instagram Later.com. Dit werkt prima! Toch vind ik het echt handiger als je het net zoals met Facebook kan inplannen via het eigen systeem. Ben benieuwd hoe het straks gaat werken!

#IGTV

Wat een pluspunt is, is dat je IGTV video’s kan inplannen. Momenteel kan je nog niet met een andere tool deze video’s op Instagram inplannen. Er komt linksboven een knop waarmee je berichten kan schrijven en plannen. Hierbij staat geen stories, dus die kan je niet inplannen. Dit kan wel in Later, als je de betaalde versie hebt.

De creator studio

De studio voor de makers! Deze mogelijkheid heeft Facebook in het leven gebracht voor professionals die o.a. meerdere accounts beheren. In dit systeem kan je gemakkelijk schakelen naar andere accounts en profielen. Daarbij plan je eenvoudig berichten in en houd je overzicht. Ook kan je in een opslag diverse statistieken lezen.

Om de creator studio te gebruiken heb je zowel een Instgramaccount als Facebookacount nodig die gekoppeld zijn. Facebook geeft heel duidelijk aan wat je moet doen om via de Creator studio te werken.

Voordeel van Later t.o.v. de creator studio

  • Later heeft een preview modus, zodat je kan zien hoe je welke posts hebt ingepland. Dit is heel handig van Later, want zo kan je ook je berichten op de juiste, passende manier op je feed plaatsen.
  • Je kan meerdere social media tegelijk inplannen.

Het is altijd interessant om nieuwe producten of diensten uit te proberen en te ervaring hoe het werkt. Het belangrijkste of het voor jou werkt!

Studio voor de makers

“Beheer, publiceer en houd de prestaties van je video’s bij op alle pagina’s waar je eigenaar van bent.” – Facebook

Via studio voor de makers kan je dus GRATIS ook video inplannen. Veel tools zijn betaald om content, zoals video in te plannen. Maar nu is Facebook er met hun eigen tool. Mijn ervaring is positief, want het scheelt veel tijd, de berichten worden op de juiste manier geplaatst en je kan berichten meteen doorplaatsen & aanpassen naar Facebook of Instagram!

Lees meer over studio voor de makers.

Ontdek je graag meer interessante weetjes en mijn ervaringen? Bekijk meer artikelen.