Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vertel jouw verhaal via beeld

Een verhaal vertellen is zo makkelijk nog niet. Je hebt met verschillende facetten te maken. Misschien ben je heel goed in het schrijven van een bericht, maar hoe zorg je dat je het juiste beeld hebt? En via welke media verspreid je jouw verhaal?

Jouw verhaal vertellen kan op een eenvoudige en laagdrempelige manier, maar kan ook via de offline media. Of juist allebei. Zet jouw verhaal crossmediaal in. Vergeet niet dat er heel veel mogelijkheden zijn en denk niet alleen aan social media! Ik neem je mee in een kort stappenplan om jouw verhaal te vertellen via beeld.

Video is het online middel voor snelle verbinding!

Oh nee, dit is niks voor mij! Ik ben er helemaal niet goed in. Ik weet niet wat ik moet vertellen of hoe ik het moet doen. Welke programma’s heb ik nodig?

Ho. Stop.

Jij kan dit!

Je hebt er niet meer voor nodig dat een mobiel met camera. Wat handig is bij het vertellen van een verhaal via video, is om steekwoorden in de juiste volgorde op te schrijven. Om zo een leidraad te hebben voor je verhaal. En zet je camera maar aan, let’s go!

Handige gratis tools:

  • iMovie voor IOS (videobewerker)
  • Canva voor Android & IOS (fotobewerker als bv. beginbeeld)
  • Clips voor IOS (videobewerker met live ondertiteling)
  • Quik (van GoPro) voor Android & IOS (videobewerker)
  • MixCaptions voor IOS (ondertiteling)
  • Autocap voor Android (ondertiteling)
  • InShot (Video-edit App)
  • MoJo (creatieve app)

Kom je er niet uit? Stuur mij even een berichtje!

Naast video zijn vectoren en foto’s ook super belangrijk!

Misschien heb je het al ervaren, het verschil tussen een goede en slechte foto. Fotografie is onderdeel van jouw branding. Je branding straalt een gevoel uit. En dat kan erg verschillen.

Wil je vrolijkheid, gezelligheid, vrouwelijkheid, kracht uitstralen? Dan past daar een bepaalde fotografie bij. Een fotograaf kijkt met je mee en zorgt dat dit naar voren komt door middel van kleding, type fotografie, make-up, styling, omgeving, kleurgebruik etc.

Let op: het is echt niet nodig om alleen foto’s te hebben van een fotograaf, maar het heeft te maken met de uitstraling van jouw bedrijf/als persoon.

Naast echte foto’s zijn illustraties/vectoren/templates ook interessant om te kijken of dat bij jouw merk past. Deze kan je zelf maken via Canva. Heb je daar als eens in gewerkt? ACTIE! Wil jij een gratis template ontvangen, ontworpen in Canva? Stuur mijn een mail via: romee@comfetti.nl

Waar ga jij mee aan de slag?