Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom moet je wel of geen volgers kopen op Instagram?

Je hebt een mooi Instagramaccount, maar het aantal volgers neemt niet toe? Dan nijg je snel naar deze oplossing: voor een klein bedrag een groot aantal volgers kopen. Maar waarom moet je dat niet doen?

Onbekende Instagramaccounts (SPAM)

De accounts die je koop zijn onbekend en vaak zijn het zelfs nepaccounts. Daarbij is Instagram bezig met het opsporen van accounts die gebruik maken van het inkopen van deze accounts. DutchCowboys schreef er een artikel over. Dus je wil dit niet! Het zijn grote Aziatische organisaties die dit doen. Niet betrouwbaar. Ga daarom voor een langere looptijd en besteedt het geld aan een online campagne, om de bekendheid van jouw account te vergroten. Dit is een iets grotere investering, maar wel een betere!

Instagram vindt het verdacht!

Daarbij komt ook nog eens kijken dat je normaal (zonder het kopen van de accounts) en kleine hoeveelheid volgers per week/maand kreeg. Wanneer je die accounts koopt ziet Instagram, he dat account gaan van maandelijks +30 volgers naar misschien wel +500 per maand. Dat vind Instagram verdacht en gaat daar op handelen. Dat is ook wel te begrijpen, toch?

Jouw echte en ideale volgers zien bijvoorbeeld de content die je plaatst niet meer. Hierdoor gaat jouw organisch bereik enorm naar beneden. Ook zoals eerder gezegd worden door Instagram van die nep accounts verwijdert, dus ook jouw volgers zullen daardoor afnemen omdat deze verdwijnen. Ook zijn vaak die organisaties waar je de volgers koopt zo sneaky dat zij accounts bij je ontvlogen, waardoor je snel genijgt bent weer een aantal volgers te kopen.

Koop geen volgers maar ga voor goede volgers.

Je wil dus betrokkenheid creëren met je volgers. Dan wil je juist alleen volgers die echt oprechte interesse hebben. Die vind je niet tussen de gekochte volgers. Dus, een langzamer proces maar zeker effectiever voor je account!