fbpx

Stories op Instagram maken, hoe?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Waarom wil je stories maken op Instagram? Deze stories worden gemiddeld 80% meer bekeken dan gewone posts. We vinden het fijn om snel door leuke berichten heen te swipen, interactief te zijn en om creatieve plaatjes en videos te zien.

Tegenwoordig zijn we hier nog drukker mee dan een post maken op je feed. Daarom geef ik je in dit artikel meer informatie over het opmaken van jouw stories en wat de mogelijkheden zijn.

Een storie maken kan op verschillende manieren:

  1. Via de app van Instagram zelf.
  2. In een app opmaken en doorplaatsen op Instagram. Bijvoorbeeld via Mojo of Canva.

In dit artikel neem ik je eerst mee in het maken van stories via de app: Instagram. Hoe maak je een cool ontwerp en welke tools heb je in de app tot je beschikking! Neem snel verder een kijkje.

Op het plaatje hiernaast/onder zie je de elementen die je kan gebruiken in de app. Je kan een story beginnen door een foto te maken via de app of omhoog te swippen en een foto uit je filmrol te kiezen. Dan kan het feest beginnen!

Tip: ga de interactie aan door poll- vraag- of chatsticker toe te voegen.

Handige tips voor jouw stories

  1. Swipe omhoog en je filmrol komt tevoorschijn.
  2. Houd de kleur ingedrukt en je kan alle kleuren die je wilt kiezen.
  3. Swipe naar links of rechts voor filters.
  4. Maak gebruik van de icoontjes boven in beeld en er komen heel veel mogelijkheden in beeld!

Stories gemaakt met andere apps

Tips voor leuke variaties op je stories: Unfold, Canva, Mojo… Allemaal gratis met eventueel extra betaalde mogelijkheden!

Ik word heel blij van deze apps. Je kan soms je post opfleuren, bijzonder, opvallend maken door animatie of extra vormen en stickers die je niet op Instagram zelf kan toevoegen.

Bijvoorbeeld als je fotograaf bent, dan is MoJo heel tof om je foto’s mooi uit te laten komen door een collage. Dit is ook heel interessant voor webshops. En eigenlijk voor iedereen 😉

Na de video gaat de tekst verder.


Onthoud persoonlijkheid, echtheid is het best!

We willen allemaal wel mooier, beter, gezelliger. Niks is beter dan gewoon jezelf te zijn. Puur jou te zijn. Jij bent tenslotte jouw bedrijf. Laat zien wie je bent en wat je doet.

Onthoud daarbij ook dat social media het niet alleen is! Je hebt een combinatie van verschillende communicatiemiddelen nodig om je zichtbaarheid te vergroten. En tuurlijk voor sommige branches is social media HET belangrijkste middel. Dat kan het ook voor jou zijn, mits je opvalt en iets unieks (dus persoonlijk) presenteert.

Meer informatie vertel ik ook nog in deze video! Succes!